Vit stort hus målat med färg från Färghem
Leverans till dörren
Leverans till dörren
Vi kommer när det passar dig
Bara bra produkter
Bara bra produkter
Vi säljer bara det vi själva använder
Personlig service
Personlig service
10 min konsultation med varje köp
Välkommen till butiken
Butik och e-handel
Välkommen att besöka oss i Järfälla

Gundes Färg & Tapetshop AB

Gundes Färg & Tapetshop i Järfälla startades redan 1971 och har varit en stabil aktör i området sedan start.

Gundes är ett litet företag med nya satsningar. Numera även fastighetsägare och hyresvärdar, samt skapare av en lokal webbplattform med hemleverans (Gundes är grundare till Färghem.se och en av de anslutna butikerna).

Miljövänligare med hemleverans

Ägare Roine Aronsson tar rollen som fastighetsägare på stort allvar och är nu i full färd med att bygga om butikslokalerna i Järfälla. Övervåningen görs om till kontor för en markentreprenadfirma, lokal för ett måleriföretag och en gemensam utställning med Viksjököket för att visa kök, tapeter, golv, färger.

- Det är jätteroligt. Vi har skurit hål i taket och ska göra en ny trappa upp till utställningsrummen så att köksutställningen blir en del av butiken. Vi säljer inte deras grejer men vi kan ta emot deras kunder och visa köken med våra tapeter, golv och färger där uppe.

Ett annat projekt handlar om en lokal webbshop för färghandlare, och den har skapats ur Roines frustration över vårt konsumtionssamhälle.

- Det är girigt och miljövidrigt hur vi handlar. Vi beställer mycket mer än vi behöver och låter paketen gå fram och tillbaka från alla håll och kanter och så pratar vi samtidigt om miljön. Det här ger mig energi till vår nya plattform, säger Roine.

Färghandel online

Plattformen heter Färghem.se och tanken är att fler och fler färghandlare ska ansluta sig. Gundes har levererat till kunder i centrala och norra Stockholm sedan i somras och nu har en butik i Enskede precis anslutit sig för att ta hand om den södra delen av Stockholm.

Som besökande kund i webbshoppen får man helt enkelt tala om var man bor och så kopplas man till butiken som täcker just det området. Finns det ingen i närheten dyker ett meddelande upp om att man tyvärr bor för långt bort.

- Jag ville hitta en lösning som tar hänsyn till miljön och använde tekniken för att man ska kunna handla lokalt, säger Roine.

I konceptet ingår femton minuters hjälp om kunden behöver. Föraren följer då med in och tittar på vad som ska målas, vilket kräver att föraren jobbar i butiken och är kunnig. Dessutom ska det finnas materiel i bilen som kunden inte har beställt men som den kanske kommer på att den behöver, som till exempel penslar.

Hemkörning i Stockholmsområdet

Färg är en produkt som är tung och därmed ganska kostsam att skicka på traditionellt vis. Vi ser ingen mening i att skicka paket några längre avstånd, utan arbetar hellre lokalt. Det ger oss samtidigt chans att dela med oss av kunskap och rådgivning. I alla köp ingår 10 minuters konsultation om just ditt projekt. Den som levererar färgen kan det mesta om både metodik och material så du kan vara säker på att få bra råd.

Lokalt och personligt

Våra befintliga kunder som i alla år handlat av oss i Järfälla kommer att känna igen sig i både sortiment och medarbetare. Vi vill nämligen fortsätta vara den lokala färghandeln med personlig prägel.

fraktfritt första köpet
Gundes Färg i Järfälla
Gundes Färg i Järfälla
Välkommen till Gundes Färg

Vårt ombud i norra Stockholm - Gundes Färg i Järfälla