Leverans till dörren
Leverans till dörren
Vi kommer när det passar dig
Bara bra produkter
Bara bra produkter
Vi säljer bara det vi själva använder
Personlig service
Personlig service
10 min konsultation med varje köp
Välkommen till butiken
Butik och e-handel
Välkommen att besöka din butik

Hur du väljer kulörer som passar

Att välja vilka färger som ska få ta plats i ett rum är inte det lättaste när man har tusentals att välja bland. Som tur är kan vi få inspiration och hjälp på vägen.

De viktigaste egenskaperna för en inomhusfärg är att den är lätt att måla med, täcker bra och ger en jämn finish, inte stänker, och ger den kulör du har valt. Med andra ord, ger ett vackert och önskat slutresultat.

Tänk igenom vilken stämning du önskar. Varma kulörer stimulerar sinnena och ger energi, medan kallare toner fungerar avslappnande och lugnande, ljusa och neutrala nyanser ger en luftig atmosfär, medan mörkare färger ger rummet djup och skapar en mer intim stämning.

Tänk på helheten

Skapa en fin helhet i rummet genom att välja rätt kulör till taket. LADY Perfection takfärg finns i en mängd olika kulörer och ger ett perfekt och helmatt resultat. Färdigmålade detaljer har ofta den vita kulören Bomull, en gulaktig vit ton som inte fungerar lika bra till alla väggkulörer.

Detaljer som lister, dörrar och möbler målade i samma kulör som väggen ger en spännande dimension. Till detta rekommenderas LADY Supreme Finish.

Färger skapar stämning

Tänk igenom vilka behov det nyrenoverade rummet ska täcka. Om du vill ha en varm och avkopplande atmosfär väljer du
behagliga, varma och harmoniska kulörer. Om du vill ha ett svalt rum där du nästan kan känna känslan av frisk luft, ta en titt på de friska blå eller gröna tonerna som skapar just den känslan.

En enkel fundering om hur rummet ska användas kan ge dig en liten fingervisning om vilken kulör som passar dig.

Jotuns färgkartor

Jotun tar varje år fram spännande färgkartor med inspirerande färgval och kulörkombinationer. Använd exemplen för dramatisk dynamik eller harmoniskt lugn. Se inspirationsbilder här på sidan, och kom förbi oss om du vill ha en egen färgkarta. I våra butiker kan du få färgprover på stickor att ta med hem.

Välj rätt typ av färg för underlaget

Olika typer av målarfärg lämpar sig för olika underlag. Här nedan kan du se en guide från Jotun med produkter ur deras LADY-sortiment. Du kan klicka på bilden för att förstora den. Skulle du behöva hjälp är du alltid välkommen att kontakta din lokala färghandel.

Guide till att välja rätt typ av målarfärg för underlaget

Kulörväljaren

Vi har laddat kulörväljaren med färgkartor från Jotun och de består av noga utvalda kulörer som passar bra ihop. Du hittar den intill utvalda produkter.

Kulörväljaren

Ett nytt och enklare sätt att välja lämpliga kulörer är att ta hjälp av vår färgväljare. Vi har laddat den full med inspirerande färgkartor från JOTUN.

På JOTUNS webbplats och i deras färgkartor visas färgerna med särskilda koder. Dessa använder vi när vi blandar färgerna. Har du koder så kan vi således ta fram färgerna i kataloger och färgkartor. Men vi har också läst in dem på webbplatsen, så att du redan vid beställning kan navigera bland väl valda färger ur färgkartorna.

Rätt färg på rätt plats

Det skiljer sig en aning i vilka färger som går att blanda - t.ex. kan LADY Minerals inte återgå samtliga färgskalor ur LADY Pure Color-sortimentet. Det vi har gjort är att koppla färgkartor till rätt produkter, så att du kan vara säker på att rätt färger går att välja till din färg.

Färgväljaren hittar du på relevanta produkter inne på produktsidorna.

Bild på en färgkarta där marchande kulörer visas upp

Inspiration

Jotun har massor av inspirationsbilder och arbetar ständigt med kulörer. På deras hemsida kan man hitta färgkartor och kombinationer av kulörer sammansatta i olika teman. Här är några exempel.

Mer hos Jotun

Du hittar ovanstående förslag och massar av tips, råd och inspiration på JOTUN's hemsida. När du är redo att beställa så kom tillbaka hit så levererar vi din order hem till dörren när det passar dig.

mobil bild på vardagsrum brunt

Prova Jotun-appen!

Jotun har skapat en fantastisk app där man kan upptäcka färgkombinationer och testa dem i sitt eget hem med hjälp av kameran. Prova och låt dig inspireras!

app store
google play
Jotun Lady logotyp

Färg för hemleverans

Nedan listas produkter du kan beställa i vår webbutik. Vi levererar samtliga beställningar, ofta samma dag vi får din order. Berätta bara när det passar för oss att komma så försöker vi vara där på klockslaget.

Tveka inte på att höra av dig om du behöver hjälp att välja färg.
Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Hör gärna av dig om du vill ha tips och råd.