Entré målad med färg från Färghem

Hur du lyckas med målningen

Att ha en vision är en bra början. Att lyckas med att realisera visionen är det knepiga, men med bra produkter och verktyg går allt att lösa.

Med mer än 40 års samlad kunskap om färg i ryggen vågar vi lova att du kan lyckas med det mesta. Vi hjälper dig gärna med tips om både verktyg och produkter.

Välj rätt färg

Att välja rätt färg med tanke på underlag, väder och hur materialet är behandlat innan är viktigt för livslängden. Färgerna besitter olika egenskaper och vissa färger gör sig bättre på väggar än på tak. Ska du måla badrum ställer det krav på färgen, likaså om du vill måla på något som kommer att stå ute i regn och sol. Hör med oss om du är osäker.

Hitta rätt kulör med Jotuns Kulörväljare

Jotuns kulörväljare är ett suveränt verktyg för att inspireras till bra val av kulörer.

Välj kulör

Det är inte helt säkert att välja färg efter hur det ser ut på din datorskärm. Alla skärmar är nämligen kalibrerade olika vilket kan leda till att du blir missnöjd med färgvalet. Likaså kan den färg du valt påverkas av ljus, skuggor och det material det målas på.

Säkrast blir det om du beställer en provburk. Vi säljer provburkar av de flesta färger.

För att välja färger rekommenderar vi att du kikar på färgkartor tillhörande den färg du är ute efter. Vår leverantör Jotun har bra färgkartor, besök gärna deras hemsida och läs mer.

Ett gäng olika penslar

Rätt verktyg underlättar

Penslar och rollers finns i en uppsjö av varianter som alla är bra för olika färger och underlag. Att välja rätt kan vara svårt om man inte vet vad skillnaderna är. Vi hjälper dig gärna! I den konsultation som ingår vid leverans av din order kan vi titta på ditt projekt och föreslå rätt verktyg och metoder.

Hur mycket färg går åt?

Jotun har en bra uträknare där man får en uppfattning om hur mycket färg som kommer att gå åt.

Proffs på 1 minut

De här filmerna har tagits fram av vår leverantör Jotun. De är ca 1 minut långa och ger dig grundläggande kunskap och råd. Klicka här för fler filmer.

Besök gärna jotun.com för många fler råd och videos.