Målarfärg för inomhusbruk
Leverans till dörren
Leverans till dörren
Vi kommer när det passar dig
Bara bra produkter
Bara bra produkter
Vi säljer bara det vi själva använder
Personlig service
Personlig service
10 min konsultation med varje köp
Välkommen till butiken
Butik och e-handel
Välkommen att besöka din butik

Jotun LADY
– Färgernas färg

Det finns många anledningar till varför Jotuns LADY-serier är så populära. Effektfulla, slitstarka, bra täckgrad och mattheten gör dem unika i sitt slag.

Serien har arbetats fram under många år. Det är företagets flaggskepp inom heminredning och mycket tid läggs åt att utveckla produkternas egenskaper.

Var och en av färgerna har en tydlig karaktär, sin egen personlighet och de skapar helt unika atmosfärer. Använd rätt färg på rätt ställe - det finns en produkt till de flesta miljöer inomhus - från kalkfärg som ger en putsad effekt till hållfast, vattenavvisande färg till bad- och duschrum.

Nyhet! Nya färgkartan är här!

Jotun tar varje år fram en spännande färgkarta med inspirerande färgval och färgkombinationer. Använd exemplen för dramatisk dynamik eller harmoniskt lugn - du bestämmer! Se inspirationsbilder här på sidan, och kom förbi oss om du vill ha en egen färgkarta. I färgkartan får du många tips på färger som passar bra ihop, kanske är det ett litet stråk av en senapsfärgad nyans som ska till för att göra inredningen lite spännande?

OBS! I dagsläget kan vi endast lämna ut färgkartor om du besöker oss. Om du inte har möjlighet att komma förbi så skicka gärna ett mail med din adress till info@farghem.se så ska vi göra vårt bästa för att du ska få tag i en färgkarta.

Mer om serien

Läs mer om de olika färgerna nedan. Du kan få färgerna i vilken kulör som helst, vi blandar dem åt dig i Jotuns speciella blandmaskiner.

Nya färgkartan "Together" har precis släppts! Kollektionen består av nyutvecklade kulörer i kombination med tidlösa toner. De 28 kulörerna i paletten är designade för att mixas och matchas och kan skapa oändligt många kombinationer som ger hem att koppla av, få energi och inspireras i. Läs mer och se kulörerna här!

Jotuns LADY-serie är en favorit bland inredningsarkitekter för sin förmåga att kombinera hållbarhet, matthet och täckningsgrad i färger av högsta kvalitet. I färgkartan kan du hitta spännande färgkombinationer och få en bild av hur ditt hem skulle kunna se ut.

mobil bild på vardagsrum brunt

Prova Jotun-appen!

Jotun har skapat en fantastisk app där man kan upptäcka färgkombinationer och testa dem i sitt eget hem med hjälp av kameran. Prova och låt dig inspireras!

app store
google play
olika färgskalor

Inspireras av färg

Jotun har skapat en fantastisk app där man kan upptäcka färgkombinationer och testa dem i sitt eget hem med hjälp av kameran. Prova och låt dig inspireras!

bord design färger

LADY Pure Color
– marknadens mattaste färg

Mjuka, supermatt finish ger en unik upplevelse där äktheten i kulörerna kommer till sin rätt - helt utan glans.

Med LADY Pure Colors supermatta finish kommer varje nyans till sin rätt och du får den perfekta kulören du var ute efter.  Kulörerna uppfattas som lugnare och jämnare och starka kulörer upplevs som dämpade och sobra. Färgen är av bästa kvalitet och slitstarkare än traditionella matta färger.

Toppkvalitet

Att skapa kulörer av högsta kvalitet kräver de bästa ingredienserna, de mest avancerade blandningsteknikerna och känsla för estetik. Alla kulörer måste vara vackra på stora väggytor och framstå likadant under alla ljusförhållanden. För att uppnå detta utan att göra avkall på täckförmåga och slitstyrka, får genomgår alla färger krävande tester.

Färgens egenskaper:

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti (täcker på två strykningar)
neoklassiska stolpar

Vägg målad med Jotun LADY minerals
Vägg målad med Jotun LADY minerals

LADY Minerals – Kalkfärg för putseffekt

Vackra, kalkade väggar med unikt uttryck. 

LADY Minerals är en kalkmatt mineralfärg som ger vackra väggar med ett kalkat utseende och ett unikt kulöruttryck. Kan målas på släta väggar och underlag såsom byggskivor, puts, betong och spacklade underlag. För inomhusbruk i torra rum, för rum där det riskeras att komma vatten på väggarna används LADY Mineral Sealer, se nedan.

Jordnära färgtoner

Många av oss hämtar lugn och inspiration i naturen. Det är något med naturens anspråkslösa skönhet det rustika, unika och övertygande som får oss att slappna av. Känslan av att vara närvarande i ögonblicket och låta livet ha sin gång är nog förklaringen till varför så många väljer att släppa in naturen i hemmet. En kalkfärg tar naturen på allvar och resultatet blir matt, mjukt och varmt.

Kulörerna vi valt är fina, trygga och välbekanta nyanser som är vackra på väggar. De kan upplevas råa och industriella men även mjuka och trivsamma.

Egenskaper:

 • Vackra, kalkade väggar
 • Unikt uttryck
 • Täckgaranti

LADY Minerals Sealer

På ytor som utsätts för slitage och eventuellt vattenstänk rekommenderar vi att man efterstryker med en sealer. Sealern bevarar det naturligt matta utseendet och kulören kommer också att uppfattas som något djupare. Dessutom får du bättre slitstyrka och vattenbeständighet.

Vägg målad med Jotun LADY Balance

LADY Balance – Matt väggfärg med minimal lukt

Vackra, matta väggar och bra inomhusmiljö.

Nu förenas vackra matta väggar och bra inomhusmiljö. LADY Balance ger vackra, matta väggar som skapar en balanserad, mjuk och lugn stämning. Har minimal lukt och emission vid applicering och tork. För inomhusbruk på släta väggar i torra rum och kan appliceras på underlag såsom byggskivor, övermålningsbar tapet, väv, puts, betong och sandspackel.

Matta ytor och friska miljöer

Mattheten i ytan gör att kulörernas naturliga och harmoniska nyanser kommer till sin rätt och skapar rum där det är härligt att vara. Rum för avslappning och vila. Rum för samvaro och glädje. Rum som tillför ny energi. Varje dag.

Färgen luktar minimalt och är godkänd av Eurofins Indoor Air Comfort GOLD.

Egenskaper:

 • Vackra, matta väggar
 • Bra inomhusmiljö
 • Luktar minimalt
Vägg målad med Jotun LADY Balance
Vägg målad med Jotun Lady Wonderwall

LADY Wonderwall – för tuffare ytor

Den matta färgen för rum och situationer som kräver lite extra tåliga väggar.

Jotuns mest robusta väggfärg någonsin. Den har en fantastisk matthet (Matt 05) och en vacker finish, men är robust och slitstark nog att fungera i rum och på ytor som kräver tuffa tag.

Egenskaper:

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

Bäst i test

Externa tester visar att LADY Wonderwall fortsatt är den mest robusta och tåliga väggfärgen av samtliga produkter i testen - den är mycket smutsavvisande och extremt slitstark. KIWA Teknologisk Institutt genomförde en blindtest där nya LADY Wonderwall blev Bäst i Test. 16 väggfärger för inomhusbruk med glansgrad från 5 till 25 testades och produkterna utvärderades efter följande 5 egenskaper: 

 • Slitstyrka (polish)
 • Smutsupptag
 • Rengörbarhet – fläckborttagning
 • Kinetisk friktion
 • Pigmentutfällning.

Samtliga 5 egenskaper viktades lika mycket vid utvärderingen.  Läs hela testet

Vägg målad med Jotun Lady Wonderwall
BAdrum målat med Jotun Lady Aqua

LADY Aqua – för våtrum

Vackra, silkematta våtrumsväggar.

Genom att måla väggar i våtutrymmen kan du enkelt ändra färg, och därmed upplevelse, på ett sätt som kakel eller klinkers inte tillåter. Det ger dig möjlighet att ändra uttryck och följa kulörtrender i bad- och våtrum på ett helt nytt sätt.

Egenskaper:

 • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
 • Fuktbeständig
 • Täckgaranti

Godkända underlag är betong, puts och gipsskivor. Spånskivor är inte ett godkänt underlag för Jotuns Våtrumssystem.

Våtrum såsom badrum & tvättstugor

Godkänd för användning på väggar i våtrum som kommer i kontakt med vatten. För garanti och bästa resultat, läs alltid målarfärgens anvisningar.

BAdrum målat med Jotun Lady Aqua
Vägg målad med Jotun LADY målarfärg
Vägg målad med Jotun LADY målarfärg
Målarburk med färgen Jotun LADY Vägg 05

LADY Vägg 05 – matt i alla vinklar

En vattenburen invändig väggfärg baserad på PVA avsedd för torra rum.

Den är lätt att applicera och har garanterad täckningsförmåga på två strykningar. Färgen används som mellan- och slutstrykning på underlag som till exempel byggskivor, puts, betong, glasfiberväv, sandspackel och papperstapet.

Egenskaper:

 • Fint resultat
 • Matt i alla vinklar
 • Täckgaranti på två strykningar
Detta är en vattenburen lösningsmedelsfri väggfärg. Du får ett fint slutresultat med samma glans i alla vinklar. Färgen är lätt att applicera och stänker inte vilket underlättar målningsarbetet. Används inomhus till väggar på underlag som byggskivor, övermålningsbar tapet, väv, puts, betong och sandspackel.
Jotun Lady logotyp

Färg för hemleverans

Nedan listas produkter du kan beställa i vår webbutik. Vi levererar samtliga beställningar, ofta samma dag vi får din order. Berätta bara när det passar för oss att komma så försöker vi vara där på klockslaget.

Tveka inte på att höra av dig om du behöver hjälp att välja färg.
Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Hör gärna av dig om du vill ha tips och råd.